Clicky

FC Menen United 1 - 4 KSV Rumbeke

Wedstrijd Dames op zondag 21 april 2024 om 15:00

Verslag wedstrijd

Zondag moest Rumbeke op bezoek bij Menen, die op dat moment 1 punt minder telde. De thuisploeg staat bekend om een fysieke en potige ploeg te zijn en dat was ook vandaag weer het geval.

Het begin was voor Menen met serieuze druk en na 7 minuten een hoekschop met een kans die door Shirley van de lijn gehaald kan worden. Na 11 minuten komt Rumbeke met een gelukje op voorsprong, terugspeelbal op de keeper, die slecht wegwerkt in de voeten van Efleurie die het cadeautje in dank aanneemt en gekruist binnen trapt. 0-1. Na 18 minuten verdubbeld Rumbeke de voorsprong. Corner van Efleurie, door Sharon overhoeks binnengekopt. Daarna gaat de wedstrijd op en neer maar zonder echte grote kansen. In het slot van de eerst helft nog kansen via Delfien en Efleurie maar het is op slag van rust dat Axelle de afvallende bal op een corner binnentrapt en zo nog juist voor rust de 0-3 ruststand vastzet.

Tweede helft begint meteen met een doelpunt voor Menen. Vrije trap van heel ver die over Lore binnenwaait in de verste hoek. 1-3. De rest van de 2de helft is vooral met kansen voor Rumbeke. Shana, Delfien en Yira krijgen nog een kans om de score uit te diepen maar het is Myrthe die in de allerlaatste minuut de 1-4 scoort met een mooie plaatsbal in de kruising. Een mooie overwinning tegen toch een lastige en harde tegenstander.

Volgende wedstrijd is eveneens ook de laatste van het seizoen, dit op zondag 28 april om 15uur thuis tegen KDC Ruddervoorde.